A Karrier újratervezés anyáknak egy egyedülálló program, amiben a karriertanácsadás és az életvezetés (coaching) legjavát vetem be azért, hogy neked és a családodnak a legsimább legyen a munkába való visszatérésed útja.

Kell egy anyának a karrier?

Igen! A karrier, bár hasonló hangzású, de nem csupán a karrierista, törtető emberek jellegzetessége! A karrier egyrészt élethosszig tartó utazás, amely magában foglalja a szaktudásunk fejlesztését, a tapasztalataink megszerzését, majd alkalmazását és továbbadását is. A karrier emellett az énképünk része is, amely kihat arra, hogy milyen feladatokra látjuk magunkat alkalmasnak és mennyire érezzük jól magunkat a bőrünkben. A karrier azt is mutathatja, hogy a szűkebb és tágabb környezetünk milyen elvárásokkal van velünk szemben és milyen előítéleteket rak ránk. Ezek alapján azoknak, akik még egy napot sem voltak alkalmazásban, ugyanúgy van karrierjük!

Miért fontos, hogy mi van a karrieremmel?

Az, hogy mennyire vagyunk elégedettek az életünkkel, jelentős mértékben függ a karrierünkkel való elégedettségünktől, vagy karrier-jóllétünktől. A Gallup kutatói szerint öt terület határozza meg az életünkkel való elégedettségünket: a karrierünk, a kapcsolataink, az egészségi állapotunk, az anyagi helyzetünk, és a közösségi jóllétünk. A vizsgálatok szerint a karrier jóllétünk forrása, hogy nap, mint nap milyen mértékben csinálhatjuk azt, ami az igazi szenvedélyünk, illetve azt, ami az igazi erősségünk. Ez nem azt jelenti, hogy csak azok lehetnek elégedettek a pályájukkal, akik megtalálták a szenvedélyüknek megfelelő állást. Vannak, akik saját vállalkozásban foglalkoznak azzal, amivel szeretnének. Mások folyamatosan tökéletesítették a tudásukat egy területen, amely az erősségükké és a szenvedélyükké vált. Számos út vezethet az ideális karrierhez, ettől érdekes és változatos a Karrier újratervezés!

Mi is az a karrier coaching?

Julia Yates meghatározása szerint „a karrier coaching egy vagy több alkalmat jelentő, együttműködő párbeszéd egy képzett és a munkáját szakmai és etikai szabályok szerint végző szakemberrel. Egy olyan szakemberrel, aki tudományosan igazolt coaching és karrier modellekre alapozva építi fel a coaching folyamatot és választja ki az általa alkalmazott coaching eszközöket. A karrier coaching eredményeként az ügyfél elégedettebbé válik a karrier döntésével, a munkájával, végső soron a személyes karrier potenciáljai kiteljesítésével.”

Mikor érdemes belevágnom a Karrier újratervezésbe?

 • Ha a lehető legelőnyösebb feladatkörbe szeretnél visszatérni a korábbi munkahelyedre
 • Ha új munkahelyre, munkakörbe szeretnél visszatérni, ami előnyösebb a családodnak is
 • Ha vállalkozásba fognál és ehhez keresel segítséget
 • Ha továbbtanulnál, hogy más pályára állítsd az életed
 • Ha szeretnél hosszabb távon a családodért dolgozni, és megerősítést keresel a döntésedhez
 • Ha szeretnél dolgozni, de nem tudod, hogy oldhatnád meg a többi feladatod mellett

Kérdés: Mi történik velem a program során?

 • Mielőtt belevágnánk a közös munkába, egy átfogó felmérést készítek, aminek része egy személyiségteszt, egy megoldásközpontú coaching beszélgetés és a korábbi életpályád feldolgozása. Ez részedről még nem igényel túl sok belefektetett időt, munkát, ezek alapján tudunk megegyezni a további lépésekről. Fontos, hogy akár személyesen találkozunk, akár az online térben, teljes bizalommal fordulok feléd és a beszélgetés során nem ciki részedről semmilyen kérdés vagy felvetés! Az első felmérés díjáért cserébe egy részletes személyiségtipológia-elemzést, egy teljes karrier-coaching ülést és részletes javaslatot is kapsz a következő karrier-lépésedhez!
 • A személyre szabott karrier-térkép felrajzolásával könnyebben átláthatod a lehetőségeidet, és a körülményeidnek megfelelően akár többet is kiválaszthatsz, amit közel érzel magadhoz. Eljátszhatunk a coaching során elméletben is a megoldási lehetőségekkel, de akár a gyakorlatban is elindulhatunk több úton!
 • A karrier-tanácsadás és -coaching időtartama változó, sokan már egy alkalom során megerősödnek abban, amit tenni szeretnének és elindulnak a megvalósítás útján. Persze, egy nagyobb váltás esetén több nyitott kérdés merül fel, ezekre érdemes választ keresni, hogy mindenki számára a lehető legjobban sikerüljön az átmenet. Egy karrier újratervezés ülés igény szerint egy-másfél órán át tart.

Mit kapok, ha részt veszek a Karrier újratervezésben?

 • Megerősödött önismeretet és önbizalmat, hogy tudd, mit szeretnél és mennyit is érsz
 • Friss munkaerőpiaci ismereteket
 • Profi munkakeresési portfóliót: önéletrajz több nyelven, közösségi média profilok, motivációs levél
 • Pályázati lehetőségek, csatornák ismeretét
 • Alapvető vállalkozási ismereteket, hogy megalapozott döntést hozhassak
 • Megerősödött önérvényesítési és tárgyalási képességeket
 • Bizalmat abban, hogy a döntésed a családod érdekeit is figyelembe veszi és ezzel mindnyájan tisztában vagytok
 • A elérhető intézményi és családi, baráti támogatási lehetőségek ismeretét, hogy maximálisan ki tudd használni őket
 • Személyre szabott, piacképes továbbképzési lehetőségek ismeretét

Egyéni vagy csoportos formában tervezzem újra a karrierem?

 • Ha szeretnél általános információkhoz jutni és tanulni mások történeteiből is, akkor a csoportos Karrier újratervező tréning a neked való! Előnyei: kevés időbefektetés, kész anyagok, interaktív forma, utánkövetés, átjárhatóság a személyes programba, költséghatékony megoldás
 • Ha személyre szabott, időben rugalmas, akár online formában megvalósuló program érdekel, ahol minden tényleg rólad szól, akkor az egyéni VIP Karrier újratervező programot javaslom neked! Előnyei: exkluzivitás, teljes titoktartás, egyéni helyzetre való fókuszálás, több módszertan ötvözése a gyors és hatékony megoldás megtalálására 
GYIK

Ha még van olyan kérdésed, amire nem kaptál eddig választ, várom a jelentkezésed!