Munkaerőhiány van. Ez nem is kérdés, a csapból is ez folyik. A multik háborognak, a kereskedelmi és a szolgáltató szektor is kapkod az emberek után, az állásportálokon végtelen folyamban sorolják a nyitott lehetőségeket, te mégis ott állsz, szerinted szuper önéletrajzzal, egy fia ajánlat nélkül? Mi a gond?

A gond makroszintű, mégis az egyes embereken, családokon csapódik le. Nagy pofonként éli meg a lehetőségek hirtelen beszűkülését az, akinek korábban nem jelentett gondot az elhelyezkedés, majd miután megváltozott valami az életében, hirtelen kiesett a kelendő jelöltek csoportjából és légüres térbe került. 

És nálad, változott valami? Családod lett, esetleg elköltöztetek, új szakmát tanultál, vagy talán nemrég költöztél haza külföldről? 

Akkor elmondom, hogy az aktuális kulcsszó a “strukturális munkaerőhiány“. Ez pedig azt jelenti, hogy sajnos nem fogsz tudni azonnal, bárhol és bármilyen pozícióba elhelyezkedni, hanem azt, hogy vannak extrém keresett szakmák, és vannak viszonylag jól feltöltöttek, ahol még mindig a jelentkezők versenyeznek a szabad pozíciókért. Persze lehet, hogy van egy olyan speciális tudásod, ami valóban bármikor eladható, de ha nincs, akkor alapvetően hátrányban vagy a többi nem-anyukához képest.

Mindeközben ma Magyarországon az emberek több, mint fele külföldi tulajdonú cégeknek dolgozik. Ezek a nemzetközi cégek a viszonylag olcsó munkaerő miatt vannak nálunk, és nem érdekük az, hogy bármilyen engedményt tegyenek a munkavállalók felé, és erre törvények sem kötelezik őket. Nem kreálnak két, részmunkaidős munkakört egy nyolcórás helyett, csak ha külső nyomás éri őket. Vagy, ha nem találnak senkit a teljes állásra.

Egy ismerősöm írt nemrég egy anyukás csoportban arról, hogy a fővárosi stressz elől vidékre költöztek családostul, jó helyzetű nyugat-magyarországi városba, ahol nekiállt munkát keresni. Azzal kellett szembesülnie, hogy a szuperül csengő multis múlt ellenére nem, hogy családbarát, de gyakorlatilag semmilyen munkalehetőség nem jött össze neki. A környékbeli cégek, mint a legtöbb hazai ipari parkban, inkább egymástól szipkázzák el az “iparági tapasztalattal” bíró jelölteket, kívülről, magasabb pozícióba pedig gyakorlatilag lehetetlen bekerülni. Anyuka pedig túlképzett az adminisztratív posztokra, amire még bejelentkezhetne ezen a vidéken. 

Apropó, vidék. Manapság nagyítóval kell keresni a fővároson kívül a családbarát munkafeltételeket, a rugalmas munkaidőt vagy munkahelyet. Ugyanígy a fizetések is jelentősen alacsonyabbak a pestieknél, míg a megélhetés költségei (a szolgáltatásokén kívül) gyakorlatilag azonosak.

Így ha valaki kifelé mozdulna a főváros irányából, amit ugye ma extra CSOK-kal is támogatnak, azzal kell számolnia, hogy a szmoggal párhuzamosan a családi büdzsé is lecsökken. És ez nem teszi vonzóbbá a vidéki életet, akkor sem, ha a családi kasszát kevésbé terheli meg egy nagyobb ház az agglomeráción túl. Meg aztán ezt a nagyobb házat fenn is kell tartani valamiből. 

Az érvényesüléshez felkészülten kell nekiindulni a munkakeresésnek

Ebben az elsőre átláthatatlan helyzetben, amikor az ember lánya azzal szembesül, hogy már nem ő a legkapósabb jelölt, nem számíthatunk másra, csak saját magunkra. Úgy tűnik, hogy a versenyben hátraszorulók hangja nem elég erős ahhoz, hogy rendszer szinten érvényesüljenek az érdekeink.

Ezért neked is a kezedbe kell venned a saját sorsod! De mit tehetsz, ha minden hátráltató tényező ellenére mégis szeretnéd elérni a családod és a karriered egyensúlyát? Hoztam hat, nem kommersz ötletet, ami valódi segítséget nyújthat a tudatos karrier építésben.

1.Önismeret, önismeret, önismeret!

Már az önéletrajzod megírása közben elakadtál? Pedig olyan egyértelműnek tűnik, letöltesz egy mintát, beleírod, hogy mikor mit tanultál, dolgoztál. Még egy pár apróság és kész is. Akkor miért nem működik? Az önéletrajz téged kell, hogy eladjon. Ez nem egy leírás egy kitalált személyről, akinek az a munkaköri leírása, ami a hirdetésben található. Az önéletrajz egy marketing eszköz, mi több, egy kinyilatkoztatás, ami persze figyelembe veszi a munkaerőpiac játékszabályait is.

Ha igazán jó anyaggal szeretnél pályázni, ahhoz valóban jól kell látnod magad, az erősségeid, a potenciális erősségeid és a számodra igazán fontos értékeket. Ehhez pedig nagy tudatossággal, hosszú munkával juthatsz csak el, aminek során el kell felejtened a téged korlátozó beidegződéseid (például: nekem nem való a versenyszféra, egy anya nem lehet vezető…)

Ha az önismereted naprakész, az segít az átmeneti nehézségek mellett is megőrizni a kiegyensúlyozott önképed, nem fog visszavetni egy sikertelen pályázat, ha nem ettől teszed függővé az önértékelésed.

2.Családi ötletbörze

Anyaként, feleségként, de egyébként is tudjuk, hogy a mi karrierünk sosem lesz csak a miénk, mindig egy érzékeny rendszer része lesz az, amivel foglalkozunk. Ezért nem is lehet mindent magunktól kitalálni, igazodni, de támaszkodni is tudunk a családunkra!

Ha tisztáztad magadban, hogy mit szeretnél elérni munka fronton, ezt jó előre egyeztesd a legfontosabb szereplőkkel és közösen dolgozzatok ki egy új rendszert. Fontos, hogy mindenki érezze magát a helyén és kimondhassa, amit szeretne. Kompromisszumok nélkül nem működik egy ilyen változás, ezért bátran képviseld te is az álláspontod. Ha már biztos, támogató csapat van mögötted, az érződik rajtad az interjúkon is!

3.Mit kíván a piac?

Ma Magyarországon nem csak a kisgyerekes anyukák küzdenek információ hiánnyal. Valójában a jelöltek legnagyobb része nem látja át a munkaerőpiac játszmáját. Vannak általánosságok, például, hogy érdemes ellenőrizni, hogy milyen képet mutat rólunk a közösségi média, vagy hogy jól kereshető kifejezésekkel kell megírni a pályázati anyagunkat.

Ezeket az infókat össze lehet szedni online, de sok hasznos, személyre szabott tanácsot kaphatsz, ha szakemberhez fordulsz. Ő nem csupán az aktuális piaci trendekkel van tisztában, de a segítségével gyorsabban és jobb feltételekkel tudsz elhelyezkedni.

4.Ha nem vonz a régi felállás – alternatívák

Van, hogy nem fűlik a fogad visszaülni az irodába, teljes munkaidőben olyan feladatokat végezni, ami a mostani érdeklődési körödtől meglehetősen távol esik. Változunk, és ezzel nem vagyunk egyedül. A huszonegyedik században már az a különös, ha valaki egy munkakörben, egy munkahelyen tölti el az összes dolgozó évét.

Te se dőlj be annak, hogy csak az a “tisztességes munka”, ami évtizedekkel korábban is volt! Bár nem olyan nagy a sajtója, de számos alternatíva elérhető attól függően, mi a célod. Ha nem szeretnél elköteleződni, sok pályán tudsz rugalmasan, szabadúszóként dolgozni. Bár nem könnyített pálya, de ha van egy jó, validált üzleti ötleted, vállalkozóként teljes szabadságot élvezhetsz. A részmunkaidő és a távoli munkavégzés lehetőségét pedig akár a meglévő munkahelyeden is kialkudhatod.

Online közösségekben is találhatsz sorstársakat, segítőket.

5.Kapcsolódj, hogy közelebb kerülj

Szeretünk arra a városi legendára hivatkozni, hogy az állások 80 százalékát ismerősökkel töltik be. Erről persze rögtön az ugrik be, hogy a “jó állásokat” mindig a főnök unokaöccse kaparintja meg, és Icuka is azért lett kinevezve, mert jól fekszik a menedzsmentnek…

Ez így persze a statisztika totális félreértelmezése, amit tovább ront az a közhiedelem, hogy csak a gerinctelen, alkalmatlan törtetők akarnak a kapcsolataik hátán előrejutni. Ez baromság! Nézzük meg inkább a munkáltatók oldalát. Ha szeretnél betölteni egy fontos pozíciót, és a két, nagyjából egyformán felkészült jelölt közül az egyiket egy kolléga is ajánlja, te melyiket választanád? Azt, akiről annyit tudsz, ami az önéletrajzában van, amit elmondott az interjún (persze van assessment center, referencia ellenőrzés is…), vagy akiért az egyik közeli munkatársad felelősséget vállalna?

Ugye, hogy így már árnyaltabb a kép? Ezért gondold inkább végig, hogy hány olyan ismerősöd van, akinek az ajánlásával tudsz jelentkezni egy céghez. Hidd, el, hogy ők is jól járhatnak veled, ugyanis a legtöbb helyen már díjazzák is az ajánlókat.

6.Összefogás, hogy meghalljanak

Amíg nem születik egy központi program az anyák rugalmas visszatérésére a munkaerőpiacra, addig azt javaslom, hogy keressük meg egymást, támogassuk az anyákat abban, hogy hallják a hangukat, és tudásunkkal, eszközeinkkel járuljunk hozzá a többiek boldogulásához is! Ha pedig neked lenne szükséged a segítségre, most pályázhatsz az ingyenes részvételi lehetőségre a Karrier újratervezés anyáknak programban!