Anya cipőjében

Önismereti állomások anyáknak, tűsarkúban tipegőknek és bakancsban rohanóknak.

Nő a TÉT! – a Tudatos ÉletTervezés Akadémiája

Ha képesek vagyunk rendszeresen szembenézni önmagunkkal, megvizsgálni a vágyainkat, céljainkat, számba venni az eredményeinket, a lehetőségeinket, és igen, az erősíthető pontjainkat, sokkal könnyebben jutunk előre a dolgainkkal, hozunk döntéseket és irányítjuk életterületeinket. Ezen a gondolaton alapul a Nő a TÉT! Akadémia és mozgalom, amely a tudatosságra törekvő nők részére kínál önismereti workshopokat és egy összetartó, mentoráló közösséget.

A Tudatos Élettervezés workshopokat a szabadúszó- és vállalkozónői csoport egészíti ki.

Egyedülálló önismereti programunkat 2018-ban indítottuk el Gaál Szilvia irodalomterapeutával. A megoldásfókuszú coaching és az irodalomterápia módszereit ötvözve, kiegészítve a legújabb kutatásokra alapozott csoportos fejlesztő módszerekkel, egy új csoportos foglalkozásformát indítottunk el, havonta változó témákkal. Ebből nőtte ki magát a Nő a TÉT! Akadémia és mozgalom.

A Nő a TÉT program célja, hogy a nőket hozzásegítse önismeretük és tudatos jelenlétük fejlesztéséhez, hogy ezáltal nagyobb magabiztossággal és kiegyensúlyozottsággal irányítsák életük minden területét.

Csoportjainkon egyedülálló módszerünkkel dolgozunk, mely egyesíti az irodalomterápia önismereti és a coaching megoldásfúkuszú működési módját. Úttörő önismereti programunkat 2018-ban indítottuk el Gaál Szilvia irodalomterapeutával. A megoldásfókuszú coaching és az irodalomterápia módszereit ötvözve, kiegészítve a legújabb kutatásokra alapozott csoportos fejlesztő módszerekkel, egy új foglalkozásformát indítottunk el, havonta változó témákkal. A programsorozat az első, Tudatos Évtervező workshopunkból nőtte ki magát, a résztvevő nők, anyák igényeit követve, hiszen nekünk, nőknek a karrier mellett családi rendszerünkben, magánéletünkben is kulcsfontosságú a tudatos tervezés.

A Nő a TÉT! workshopok alapja a résztvevők saját működésének megismerése, amihez a foglalkozások elején egy, a témakörhöz kapcsolódó szövegről való beszélgetéssel kerülünk közelebb. A foglalkozás második felében pedig a megoldásfókuszú coaching módszereivel kapunk gyakorlatba ültethető megoldási módokat, melyek között minden alkalommal megtalálhatjuk a személyiségünkhöz legközelebb állót.

Workshopjaink Gödön és regionálisan kerülnek megszervezésre, ezekről részletesen a Facebook oldalunkon , illetve a tudatoselettervezes@gmail.com email címen lehet informálódni.

Az első csoportjainkon a női élet-területek tudatos kezelésére hívtuk fel a résztvevőket.

Ez pedig azért jó szokás, mert a napi rutin mellett is dolgozik a háttérben az agyunk ezeken a célokon, így nem fogjuk elaprózni magunkat, legalábbis időről-időre elővesszük, értékeljük őket. De hogyan kezdjek bele? Amíg nem válik szokássá, ez az önismereti munka bizony nagy falatnak tűnhet! Ha ezek a kérdések és a megválaszolásuk is nehézséget jelent:

  • Mik a számomra legfontosabb értékek, életterületek az életben? 
  • Milyen eredményem, céljaim vannak ezeken a területeken? 
  • Milyen erősségeim, eszközeim segítenek a céljaim eléréséhez? 

… akkor a legjobb, ha nem egyedül futsz neki a dolognak. Ha nem szeretnéd senkivel sem megosztani a céljaidat, egy célirányos coaching lesz számodra a megoldás, de ha nyitott vagy másokkal közösen feldolgozni, egymást támogatva és inspirálva megválaszolni a kérdéseket, a legjobb választás egy év- vagy élettervező önismereti csoport.

A Nő a TÉT! – Tudatos ÉletTervező Önismereti Workshopok segítségével:

  • Gyorsan és hatékonyan juthatsz el a belső válaszaidhoz
  • Az irodalomterápia eszközével egy csoport energiáival kiegészülve tudsz szembenézni a helyzeteddel, rácsodálkozni az érzéseidre, értékeidre
  • A feltörő gondolatokat, képeket a coaching eszközeivel célokká, akciótervvé formálhatod
  • Nőként, anyaként megerősödhetsz a saját prioritásaid fontosságában, értékében
  • Olyan eszköztár kerül a kezedbe, amit később is használhatsz
  • Rövid, néhány órás “kimenővel” kell csak számolnod, ami kisgyerekes anyaként nem másodlagos szempont! 

2019 első Évtervező Önismereti Workshopjának összefoglalója:

A Nő a TÉT! mozgalom

A Nő a TÉT! mozgalom egy helyi kezdeményezéssel kezdődött. Maga az ötlet, hogy hozzuk össze a vállalkozó vagy azt fontolgató, esetleg szabadúszó nőket a régióból, megadva a lehetőséget az együttműködéseknek és a közös érdekképviseletnek, fejlődésnek, a workshopok és a Karrier Újratervezés Anyáknak program során is felmerült. Ebből született meg az első találkozónk, ami meglepően sok nőt mozgatott meg és egyértelművé tette a számunkra – itt nem egy időről időre megszervezett kapcsolatépítő találkozósorozatra van szükség, annál sokkal többre.

Így dolgoztuk ki, az érintettekkel közösen a Nő a TÉT! mozgalom programját. A célunk a rendszeresség, az állandó elérés, a közösségépítés és a régióban vállalkozást tervező nők, anyák információval, lelkierővel és közös hanggal való támogatása. 2019 szeptemberétől rendszeresen, havi két alkalommal találkozunk, a találkozóink leginkább tematikusak. A hónap első keddjének célja a közösség építése és a közös tanulás: szabad és tematikus beszélgetések, előadások, workshopok töltik ki a délelőtti találkozók két óráját. A hónap harmadik keddjére eső Inspirációs alkalmak pedig a csoportos mentoring eszköztárát felhasználva, a közösség tagjainak kínál lehetőséget a vállalkozásukkal kapcsolatos témáik bővebb feldolgozására egy bizalmi, támogató körben.

A közösség emellett online is aktív, és természetesen az egyes tagok közötti hálózat személyesen és szakmailag is épül, ezzel elősegítve az aktív résztvevők saját vállalkozási céljait is. Emellett mindenki lehetőséget kap természetesen a bemutatkozásra is, valamint élhetnek egy személyes tanácsadási lehetőséggel is.

%d blogger ezt szereti: